Media


Grieks uitstapje naar Ammos aan de Dordtse Groenmarkt


25 februari 2017 – In de Buurt – Dordrecht


Je hebt de griek en je hebt De Griek. Bij de ene eet je even snel een gyrosje, bij de ander ga je uit eten. Bij Grieks Mediterraans restaurant Ammos kan het allebei. Maar kies je voor het laatste dan kun je bij Ammos uitgebreid op z’n Mediterraans tafelen.

Paradepaardje bij Ammos is het sharing dinner dat bij hen Koningstafel heet. Op lange planken verschijnen in drie gangen verschillende Mediterraanse gerechtjes op tafel onder de noemer: tast lekker toe. Superleuk als je met een groepje mensen bent.

Nieuwsgierig


Wij gaan vandaag voor een voor- en hoofdgerecht. Dolmadakia is een klasskieker in de Griekse keuken. Het bestaat bij Ammos uit drie rolletjes van wijnbladeren, gevuld met gehakt en rijst en overgoten met een frisse citroensaus. Een heerlijk voorgerechtje dat gelukkig niet te groot is zodat we nieuwsgierig door kunnen.

Pluim


Ook de Ammos Mix is van het type dat je op veel Griekse menukaarten tegenkomt, maar dit hoofdgerecht verdient een pluim voor de smaak. De sousouki, souvlaki, gyros, kippendij en lamskotelet komen van de grill. Vooral de kippendij is lekker mals en de gyros heeft soms een krokante bite. Dat willen we wel!

Er komen nog dikke frieten op tafel. Niet erg Grieks, maar wel lekker en ook het schaaltje warme groenten is erg lekker. De boontjes hebben een lekkere bite en de gebakken paprika smaakt kruidig. Kortom, Ammos is een prima Grieks uitstapje.

BRON: https://indebuurt.nl/dordrecht/eten-drinken/grieks-uitstapje-naar-ammos-aan-de-groenmarkt~21535/